top of page

TWINMOTION 2023

Twinmotion_Logo2.gif

Twinmotion 

Zašto Twinmotion 2023?

Twinmotion 2023 koristiti mogućnosti Unreal Engine-a, vodećeg softvera u izradi vizualizacija i animacija. Uvođenjem drastičnih poboljšanja mekih sjena i preciznih refleksija, kao i poboljšanja same kvalitete sadržaja, uz poboljšana svojstva materijala i svjetla, Twinmotion 2023 unosi život u vaš 3D model foto-realističnim prikazom, kako biste istaknuli vaš projekt u živopisnom okruženju. 

 
 
Poboljšanja Path Tracera

Predstavljen u Twinmotionu 2022.1, Path Tracer vam omogućuje stvaranje vizualizacija usporedivih s izvanmrežnim načinima rada; možete se prebacivati između Path Tracerai ili renderiranja u stvarnom vremenu jednim klikom. U ovoj verziji poboljšanja Path Tracera uključuju podršku za naljepnice (uključujući stotine visokokvalitetnih iz Quixel Megascan) i volumetrijsku maglu, kao i poboljšano renderiranje neba. Osim toga, transparentni objekti sada se ispravno prikazuju s dubinskom oštrinom.

 
 
Novo i poboljšano korisničko sučelje

Vrijeme je za makeover! Twinmotion 2023.1 ima novo sučelje koje je ugodnije oku i skladnije s drugim alatima u Epic ekosustavu. Ali što je možda još važnije, također povećava vašu produktivnost omogućujući prethodno "zakopane" funkcionalnosti na površinu i smanjenjem broja klikova potrebnih za pristup kontrolama—a pritom ostaje pristupačan i jednostavan za učenje i korištenje kao i uvijek.

Novi i unaprijeđeni materijali

Twinmotion 2023 donosi mnoštvo novih, fizički temeljenih materijala, kao i poboljšanja osnovnih materijala.

Nova vezija može se pohvaliti sa 78 novih materijala u kategorijama: Tkanina, Koža, Plastika i Metal. Smješteni u oblaku, novi materijali dolaze s 4K teksturama, što ih čini prikladnima za poziciju kamere iz velike blizine. Iako su izvorno stvoreni za vizualizaciju proizvoda (označeni su "prodviz" kako bi ih bilo lako pronaći), ovi materijali bit će korisni u širokom rasponu primjene.

 
Optimizirani format datoteke

Twinmotion format datoteke izmijenjen je na više načina: identične mreže i teksture u projektu mogu se otkriti i izbjeći dupliciranje u datoteci za spremanje; scene se spremaju s višenitnom kompresijom na višejezgrenom hardveru; i HDRI datoteke sada su znatno komprimirane i ugrađene u Twinmotion datoteke. Ove promjene pozitivno utječu na veličinu datoteke, vrijeme spremanja i učitavanja scene te na globalnu izvedbu.

Poboljšani prikaz prozora

Twinmotion sada koristi vremensku super rezoluciju (TSR) za povećavanje uzorkovanja prikaza, što rezultira kvalitetnijim prikazom okvira za prikaz nego u prethodnim verzijama bez utjecaja na izvedbu.

 
Datasmith izvoz datoteka

Sposobnost prebacivanja vašeg projekta s Twinmotiona na Unreal Engine, gdje možete dodati prilagođene interakcije i napredne animacije, jedna je od mnogih prednosti Twinmotiona. U ovoj verziji zamjenjujemo Twinmotion Datasmith Importer Plugin za Unreal Engine s ugrađenim Twinmotion Datasmith izvoznikom datoteka; to vam omogućuje izvoz vašeg projekta iz Twinmotiona—uključujući materijale, statične mreže i teksture—u formatu koji Unreal Engine može razumjeti, osiguravajući da se materijali ispravno primjenjuju na objekte iz oblaka. Tu je i mnogo manji Datasmith Twinmotion Content for Unreal Engine Plugin koji omogućuje veće brzine preuzimanja i minimizira veličinu Unreal Engine projekata.

LUMEN

Lumen je sustav globalnog osvjetljenja i refleksije u stvarnom vremenu koji pruža potpuno dinamičnu neizravnu rasvjetu i refleksije za vaše Twinmotion scene. Sustav Lumen značajno poboljšava globalno osvjetljenje simulirajući s većom točnošću interakciju svjetlosti s objektima i prijenos svjetlosti i refleksija između objekata.

Više o ovoj mogućnosti pročitajte OVDJE, a ako želite znati više o korištenju Lumena klinkite na sljedeći LINK.

Značajke

Twinmotion vam omogućuje  jednostavno modeliranje terena i 3D površina,  dodavanje drveća i biljki, kao i protok vozila ili ljudskih figura.

S Twinmotionom moguće je: oblikovati površinu, promijeniti materijale iz vašeg modela onima iz Twinmotion biblioteke, mijenjati sunce prema datumu i geografskim koordinatama, dodavati pojedine ljudske figure ili grupe, integrirati automobil ili više traka vozila na cesti, nacrtati putanju kretanja i izabrati način kretanja u projektu (gustoća prometa, brzina i sl), podesiti valove na vodi, kreirati gradski trg ili šumu, mijenjati lišće jednog stabla ili više njih, transformirati kapi kiše u snježne pahuljice, vidjeti svoj projekt iz svih kutova dok hodate, vozite se, čak i kad letite...

Kompatibilnost

Twimotion može importirati 3D modele iz svih suvremenih softvera za 3D modeliranje (Archicad, Rhinoceros, SketchUp, Revit AutoCAD, 3ds Max, Vectorworks, MODO i mnogih drugih), a jedinstvenost tehničkih i vizualnih performansi čini Twinmotion vodećim alatom nove generacije 3D simulatora.

Ako napravite promjene na 3D modelu, možete ga jednostavno ažurirati bez gubitka već napravljenih promjena unutar Twinmotiona.

Preporučena konfiguracija
Twinmotion 2023 (Epic Games)

Procesor:
CPU sa rezultatom većim od 2500
RAM memorija:
minimalno 32 GB - za velike projekte 64 GB ili više
Hard disk:
Preporučena je instalacija Twinmotiona na SSD disk s 30 GB slobodnog prostora za instalaciju i 50 GB  za optimalni rad na 3D modelu
Grafička kartica:
GPU sa rezultatom većim od 15000
Operacijski sustav:
Windows 10 ili 11; macOS 12.X

bottom of page