top of page

ARHICAD SUSRET KORISNIKA 2023.

Predavanja i panel rasprave u sklopu Archicad susreta korisnika 2023. održati će niz stručnjaka iz Hrvatske. Raspored predavanja i više o predvačima pročitajte niže.

8:30 - 9:00

Prijava sudionika

9:00 - 9:45

Ivan Foretić

Rekonstrukcije: BIM model Zagrebačke katedrale

9:45 - 10:15

Duje Bešlić

Archicad 27 Design Options

 

10:15 - 10:45

Pauza za kavu

10:45 - 11:15

Josip Huljev

AI u Archicadu

11:45 - 12:15

Martina Glavina

Noviteti iz Graphisofta (licence, Graphisoft Learn portal)

11:15 - 11:45

Marin Račić

Archicad - Excel veza za procjenu troškova

12:15 - 13:15

Pauza za ručak 

Vrijeme za networking&mingle

 

13:15 - 14:15

Nina Ninčević, Josip Huljev, Marin Račić

Panel rasprava: Renderi/Vizualizacije

14:30 - 15:30

Ivan Foretić, Duje Bešlić, Krunoslav Szoersen

Panel rasprava: Primjena predloška i primjeri iz prakse

foretić i huljev
AI U ARCHICADU 27 I PANEL RASPRAVA
Josip Huljev
slike 125_cb_2.jpg
REKONSTRUKCIJE - BIM MODEL ZAGREBAČKE KATEDRALE
Ivan Foretić

Ivan Foretić, ovlašteni je arhitekt iz Zagreba. Nakon studija počeo je raditi kao partner u obiteljskom arhitektonskom studiju, a 2020. osniva vlastiti studio. Od 2011. postaje suradnik i profesionalni certificirani edukator za Archicad i druge GRAPHISOFT BIM softvere.

Svojim će predavanjem zaokružiti priču rekostrukcije Zagrebačke katedrale i drugih zaštićenih zgrada te podijeliti svoja iskustva u BIM modeliranju povijesne i zaštićenje graditeljske baštine. 

Josip Huljev je diplomirani inženjer arhitekture i živi u Šibeniku. Radi u firmi Digitalna arhitektura kao ovlašteni arhitekt.
Na Archicad suretu korisnika govoriti će o umjetnoj inteligenciji u Archicadu 27.

"Uđimo zajedno u fascinantni svijet arhitektonskih vizualizacija stvorenih snagom umjetne inteligencije, gdje algoritmi postaju arhitekti svojih (naših) vlastitih imaginacija, stvarajući jedinstvene slike koje otkrivaju nove dimenzije kreativnosti i estetike. - created by ChatGPT

duje i martina
Duje_Bešlić_-_promo_foto_400-removebg-preview_edited.jpg
DESIGN OPTIONS I PANEL RASPRAVA
Duje Bešlić

Duje Bešlić, po struci tehničar, po prirodi 3D entuzijast. Svoje prve korake sa ARCHICAD-om započinje davne 1998. godine te spada u prvu generaciju ARCHICAD korisnika u Hrvatskoj. Zadnjih šest godina neizostavni je dio 3D ART tima kao BIM manager i tehnička podrška ARCHICAD korisnicima u Hrvatskoj.

Svih će zaintrigirati na Archicad susretu korisnika 2023. predavanjem na temu upravljanja varijantama rješenja u Archicadu 27. Također, tko može biti bolji za panel raspravu o hrvatskom predlošku i primjeni istoga, od osobe koja ga je izradila?

DSC_martina_edited.jpg
NOVITETI IZ GRAPHISOFTA
Martina Glavina

Martina Glavina magistrica je poslovne ekonomije. Kao voditelj prodaje i marketinga u 3D ART-u Vaš je prvi korak prema Archicadovom BIMu i svim drugim softverima koji podižu projektiranje na next level. Na njenom predavanju saznajte više o mogućnostima Archicad licenciranja kao i o novim osnovnim edukacijama putem Graphisoft Learn portala. 

marin i nina
Marin_edited.jpg
ARCHICAD - EXCEL VEZA ZA PROCJENU TROŠKOVA
Marin Račić

Marin Račić, arhitekt iz Rijeke, jedan je od BIM entuzijasta “1. generacije” te se aktivno bavio ARCHICADom i BIM-om dok se BIM još tako nije zvao (20+ godina). Od 2006. godine bavi se distribucijom ARCHICADa, aktivan je u BIM odboru Hrvatske komore arhitekata. Bio je i ARCHICAD beta tester, položio je ispit za certificiranog BIM managera, a i ovlašteni je arhitekt. 

Osim što će sudjelovati kao jedan od panelista na temu vizualizacija i rendera održati će predavanje o Archicad - excel vezi te kako ju možemo koristiti za procjenu troškova. 

1570090652796_edited.jpg
PANEL RASPRAVA: RENDERI/VIZUALIZACIJE
Nina Ninčević

Nina Ninčević ovlaštena je arhitektica i vlasnica arhitektonskog ureda Arhitektura +. Archicad je započela koristiti još za vrijeme studentskih dana no sada ga koristi kao alat u svim fazama projektiranja. Na susretu korisnika sudjelovati će kao dio panel rasprave na temu vizualizacija i rendera. Ističe BIMx kao alat uz pomoć kojega prezentira vizualizacije arhitektonskih projekata svojim investitorima te uz pomoć istih im omogućava da vide prostor u realnom vremenu i na određen način dožive ono što stvaraju. 

bottom of page