top of page

HRVATSKI ARCHICAD PREDLOŽAK

Što je ARCHICAD hrvatski predložak?

ARCHICAD hrvatski predložak je posebno pripremljena i prilagođena ARCHICAD datoteka s kojom korisnik može, bez prethodnih podešenja, odmah krenuti s izradom ARCHICAD BIM projekata sukladno hrvatskim standardima i praksi.

ARCHICAD hrvatski predložak prilagođen je našim standardima: materijali, višeslojne konstrukcije (zidovi, ploče, krovovi itd), sastavnice, kote, oznake, geografske lokacije mjesta i gradova (za točan prikaz sjena), slojevi (layeri), detaljnost prikaza ovisno o odabranom mjerilu itd.

Favoriti

Pošto su objekti u ARCHICADu parametarski prilagođen je i komplet tzv. "vizualnih favorita” kojima odmah možete početi ubacivati elemente u projekt. Favoriti su prilagođeni za sve alate koji su potrebni u radu: zidovi, ploče, krovovi, prozori, vrata, namještaj, oprema, kote, linije, šrafure, tekstovi itd. Ukoliko je potrebno, dodatne favorite korisnik može sam napraviti temeljem naših favorita ili potpuno “od nule”, bez ikakvih ograničenja.

Grafički prikaz

Prilagođene su postavke svih tipova prikaza (prilagođavaju se mjerilu i detaljnosti prikaza: idejni, glavni ili izvedbeni projekt), linija (debljine i boje), pera (Pen Sets - definiran je naziv, debljina i boja), šrafura (razne vrste šrafiranja materijala ili npr. rastera podnih obloga), materijali imaju prilagođene šrafure ovisno o materijalu i pera ovisno o mjerilu čime je ispis na papiru ili eksport u PDF datoteku uvijek precizan i detaljan, bez potrebe za dodatnim podešenjima.

Sastavnice

Sastavnice na listovima za ispis (layoutima) prilagođene su našim standardima te su pripremljena i sva tekstualna polja (investitor, naziv projekta, lokacija, mjerilo, broj lista, projektant, suradnici, faza projekta itd), koja se automatski ispunjavaju unosom u ARCHICAD bazu čime se stedi vrijeme - sastavnicu je potrebno ispuniti samo jednom, a ARCHICAD automatski obavlja sav ostali posao, uključivo i numeraciju. Također su prilagođene postavke za izvoz u DWG format za suradnju sa projektantima ostalih struka koji još nisu prešli na BIM softverske alate.

bottom of page