top of page

ARCHICAD 27

Archicad27-Hero1-TeamsBG-Desktop-16x9-1920x1080.jpg

GRAPHISOFT® je predstavio Archicad 27, najnoviju verziju vodećeg i višestruko nagrađivanog BIM softverskog rješenja.

 

Dizajnirajte, vizualizirajte, dokumentirajte i isporučite projekte svih veličina s Archicadovim snažnim skupom ugrađenih alata i sučeljem jednostavnim za korištenje koji ga čine najučinkovitijim i najintuitivnijim BIM softverom na tržištu. S Archicadom se možete usredotočiti na ono što radite najbolje: projektiranje sjajnih zgrada.

PROJEKTIRANJE

Projektirajte na jednostavniji način i trošite manje vremena na upravljanje projektima — Archicad 27 pomaže vašem timu da ostane organiziran, a datoteke pojednostavljene usprkos rastu u veličini i složenosti vaših projekata.

INTELIGENTNA TRACKER PALETA

Osnovne matematičke funkcije uvijek su vam na dohvat ruke uz novu, inteligentnu Archicad Tracker paletu. Razvijte svoje projektantske ideje brže i bez potrebe za vanjskim kalkulatorom – funkcije množenja, dijeljenja, zbrajanja ili oduzimanja dostupne su izravno iz Tracker palete. Na primjer, možete stvoriti i premjestiti kopiju elementa, zatim drugu kopiju postaviti na dvostruko veću udaljenost. Polje za unos također je prošireno kako bi se dulje vrijednosti jasnije prikazale.

 
inteligent tracker.png
DINAMIČKE KOTE (Distance Guides)

Brže i smislenije postavite svoje elemente na tlocrt. Dinamičke kote pružaju dugo očekivanu, inovativnu mogućnost – aktivno pozicioniranje elemenata zahvaljujući intuitivnom korištenju numeričkog i grafičkog unosa.

VARIJANTE RJEŠENJA

Pronađite najbolju projektantsku varijantu rješenja s novim opcijom u Archicadu 27 - Design Options. Brzo i učinkovito odaberite i podijelite varijante projektantskih rješenja zahvaljujući optimiziranom tijeku rada – bez obzira na veličinu ili opseg projekta.

UNAPRIJEĐENO PRETRAŽIVANJE

Pronađite ono što vam treba u nekoliko sekundi! Mogućnosti proširenog pretraživanja ubrzavaju rad sa: dugim popisima, prikazima, kombinacijama i pravilima u Graphic Overrides, teksturama, bibliotekama, listovima i crtežima.

unaprijeđeno pretraživanje.png
ORGANIZACIJA PRAVILA U GRAPHIC OVERRIDES

Oslobodite puni potencijal Graphic Overrides – upravljajte pravilima i kombinacijama brže i jednostavnije zahvaljujući boljoj organizaciji i novoj funkciji pretraživanja.

 
MODERNI GDL EDITOR

Bilo da stvarate vlastite parametarske objekte ili razvijate komercijalne biblioteke objekata, svidjet će vam se novi GDL Editor! Bolja navigacija zahvaljujući isticanju sintaksi, prečacima za naredbe za uređivanje i posljednje – ali ne manje važno – tamnom načinu rada (Dark Mode)

kako bi smanjili naprezanje očiju.

moderni gdl editor.png
POBOLJŠANO UPRAVLJANJE PROJEKTIMA

Ostanite organizirani i radite učinkovitije zahvaljujući proširenim mogućnostima za atribute koji omogućuju brže tijekove rada i veću dosljednost.

SURADNJA

Surađujte s drugim projektantskim uredima koristeći OPEN BIM tijekove implementirajući fleksibilne, intuitivne, multidisciplinarne radne procese projektiranja.

IFC4 CERTIFIKAT

Archicad 27 je dobio certifikat od međunarodne organizacije buildingSMART za uvoz i izvoz IFC4 datoteka. IFC4 osigurava veću dosljednost i učinkovitost u razmjeni podataka između raznih projektantskih sotvera. 

UPRAVLJANJE PROMJENAMA (MODEL COMPARE)

Budite u tijeku s promjenama prilikom projektiranja zahvaljujući alatu za usporedbu modela (Model Compare). Novi dijalog prikazuje opsežan i detaljan popis promjena.

standardizirani certifikati industrije.png
učinkovito upravljanje promjenama.png
IZVOZ KONSTRUKTIVNOG ANALITIČKOG MODELA

Razmjena konstruktivnog analitičkog modela ne može biti lakša! Jednim klikom! Koristite otvoreni format Structural Analytical File (SAF) za izvoz analitičkog modela iz Archicada 27 i pošaljite ga izravno u softver za analizu konstrukcije (kao što su SCIA ili RISA).

izvoz analitičkog modela jednim klikom.png
POBOLJŠANI TIJEK RADA U ANALITIČKOM MODELU

Usavršite svoj konstruktivni analitički model za točne proračune konstrukcije! Archicad 27 omogućuje arhitektima da pojednostave radni tijek projektiranja zajedno s građevinskim inženjerima. Manualno prilagođavanje spojeva nova je značajka koja pomaže u postizanju kontinuiranog konstruktivno-analitičkog modela na složenim projektima; smanjuje nedosljednosti i ubrzava suradnju pri projektiranju.

strukturna poboljšanja tijeka rada.png
OBNOVLJENI MEP MODELER

Ubrzajte modeliranje instalacija uz novi MEP Modeler koji vam pruža brže modeliranje uz nadograđeno korisničko sučelje.

obnovljeni mep modeler.png
RAZMJENA RFA i RVT GEOMETRIJE S REVIT 2024

Uživajte u poboljšanoj vezi između Archicada 27 i Revita 2024!

 

  • Razmijenite modele pomoću RVT datoteke između dva softvera.

  • Uvezite RFA "familije" izravno u Archicad za daljnju upotrebu kao GDL objekte.

 
RAZMJENA RFV I RVT GEOMETRIJE S REVITOM.png
RAZMJENA IFC MODELA S ARCHICADOM ZA REVIT 2024

Unaprijedite svoju suradnju temeljenu na IFC-u s korisnicima Revit 2024! Alat IFC Model Exchange za Revit 2024 optimizira Revit modele za razmjenu s korisnicima Archicada 27.

 
razmjena IFC modela s archicadom za revit.png

VIZUALIZACIJA

Isporučite visokoučinkovite vizualizacije brzo i jednostavno zahvaljujući profesionalnim out-of-the-box rješenjima i pojednostavljenim vezama s drugim profesionalnim softverima za arhitektonsku vizualizaciju – po vašem izboru.

 
 
POJEDNOSTAVLJENA ARCHICAD – ENSCAPE VEZA

Stvarajte vizualizacije u stvarnom vremenu s novom Archicad – Enscape vezom:

  • Mapirajte bilo koji Archicad objekt na bilo koji High-poly Enscape materijal kako biste iskoristili najbolje od oba softvera.

  • Enscape je dostupan i za macOS platformu.

  • Dostupno samo za korisnike s Forward ili SSA ugovorom.

 
IZVORNA AR i VR VEZA
pojednostavljeni archicad - enscape veza.png

Uvedite svoje klijente u AR/VR iskustvo . Archicad 27 podržava uvoz i izvoz FBX datoteka u aplikacije proširene stvarnosti (AR) i virtualne stvarnosti (VR).

izvorna AR i VR poveznica.png
OTVORENI TIJEK RADA ZA VIZUALIZACIJE

Odaberite željeni softver za vizualizaciju i impresionirajte svoje klijente dojmljivim vizualizacijama i animacijama. Archicad pruža svestrane i fleksibilne mogućnosti kroz slobodu izbora korištenja drugih profesionalnih rješenja za vizualizaciju kao što su Enscape, Twinmotion, Lumion,

Nvidia Omniverse, 5D Render,

Cinema4D i mnoge druge.

 
otvori workflow renderiranja.png

DOKUMENTACIJA

Usredotočite se na projektiranje, a ne na papirologiju; koristeći potpune, gotove alate za izradu dokumentacije u kombinaciji sa snažnim Publisherom.

INTERAKTIVNO OBLIKOVANJE TABLICA

Prikažite svoje izračune količina, popise opreme i ostale tablice sa novim mogućnostima vizualnog oblikovanja izravno iz Archicada! Interaktivne tablice elemenata omogućuju vam naglašavanje i ispis podataka iz vašeg BIM projekta. Sada su interaktivne tablice poboljšane s unaprijeđenim mogućnostima oblikovanja i pružaju veću kontrolu nad vizualnim

izgledom tablica.

bottom of page