top of page

ARTLANTIS 2020

Značajke

Artlantis od samih početaka krase dvije značajke: brzina i uporabljivost. Najlakše i najbrže fotorealistično rješenje za rendering i animaciju na tržištu za bilo koji 3D projekt (koriste ga arhitekti, dizajneri i urbanisti u preko 110 zemalja).

Za razliku od ostalih softvera za izradu vizualizacija, Artlantis je maksimalno prilagođen korisniku: sve komplicirane opcije su ili sakrivene ili uklonjene te su na raspolaganju ostali parametri koji su lako razumljivi i odmah daju vidljivi i prepoznatljivi rezultat.

Fokus je cijelo vrijeme na korisniku i kontroli nad krajnjim rezultatom. Rad se odvija u 3D prozoru gdje se u realnom vremenu prikazuju sve promjene osvjetljenja, materijala, kamere itd. Moguće je u scenu ubaciti i razne 3D objekte poput automobila, namještaja, ljudskih figura, stabala, zelenila itd. 

RAL karta boja

Artlantis 2020 nudi 243 boje i tona s RAL Effect, RAL Design i RAL Classic karte boja koje su glavni standard boja u svijetu arhitekture i građevinarstva.

Alat za izradu portala 

Portali: nova opcija za upravljanje svjetlom u Artlantisu. Pri izadi brzih vizualizacija niže kvalitete, portali osjetno poboljšavaju osvjetljenje interijerskih scena i smanjuju noise (zrnatost slike).

3D trava

Sastavni dio Artlantisa, Media catalog, nudi četiri nova tipa trave, a postojećih šest je poboljšano i prošireno novim opcijama: prilagodba boje busena trave i lagana promjena varijacija gustoće trave

– veličina se može automatski proračunati za svaku zonu.

Denoiser ALAT

Nova verzija Artlantisa može smanjiti ili kompletno ukloniti noise ("šum" - zrnatost slike) koje najčešće nastanu prilikom vizualizacije refleksija. Novi Denoiser alat analizira vizualizacije na razini pixela te brzo prepoznaje problematične dijelove na kojima može povećati kvalitetu i realnost prikaza.

Kompatibilnost

Artlantis 2020 podržava najčešće korištene 3D formate: DXF, DWG, DWF, OBJ, FBX, SKP i 3DS. Prilikom korištenja 3DS formata Artlantis prepoznaje teksture i postavljene izvore svjetla.

Moguće je koristiti i specijalne besplatne plug-inove za uvoz modela iz raznih softvera: ARCHICAD, Revit, SketchUp, Rhinoceros, Vectorworks i Arc+. Direktna veza omogućuje uvoz modela bez gubitka podataka, kao i ažuriranje modela ukoliko korisnik napravi neku izmjenu u 3D modelu.

Artlantis 2020 dostupan je za Windows i Mac platforme (obavezno 64-bitni OS). Datoteke, materijali i biblioteke mogu se bez problema prebacivati sa Windowsa na Mac i obrnuto, bez gubitka podataka.

bottom of page