top of page

TROŠKOVNICI

Što je BIM server?

ArchiCAD 19 već postojeću podršku za 64-bitne operativne sustave i multi-processing (višejezgreni radi procesora) nadograđuje novom tehnologijom pozadinskog procesiranja te optimizacijom OpenGL algoritma za prikaz u 3D prozoru. Cilj svih optimizacija je skraćenje ili potpuno ukidanje vremena čekanja od otvaranja pojedinog prozora do prikaza osvježenog modela. Ubrzanja su do 50% za regeneraciju prikaza nacrta (presjeci, pročelja, 3D dokumenti) ili do 70% za otvaranje i prikaz kompletnog modela u 3D prozoru. Kombinacijom optimizacije i tehnologije pozadinskog procesiranja praktički se ukida period čekanja na osvježavanje modela.

Što je BIM cloud?

ARCHICAD 20 predstavlja novo, unificirano, profesionalno sučelje u skladu s najnovijim Mac i Windows operativnim sustavima.

Redizajnirano sučelje minimalizira palete i  maksimalizira radnu površinu, a nove vektorske ikone i izbornici prilagođavaju se svakoj rezoluciji. Eliminiranjem grafičkih elemenata sučelja koji nisu bili izravno korišteni u radu radno sučelje optimalizirano je za učinkovitiji rad. Brzo prebacivanje iz prozora u prozor omogućeno je korištenjem tabova (kao u web browseru).

Karakteristike

Snaga računalnog procesora većinu vremena stoji neiskorištena i čeka komande korisnika. ArchiCAD 19 uvodi tehnologiju pozadinskog procesiranja kojim se taj neiskorišteni potencijal koristi u trenucima dok računalo čeka slijedeću komandu od korisnika. Na ovaj način vrijeme čekanja kod regeneriranja pojedinog prozora je skraćeno i do 70%, ovisno o kompleksnosti modela i snazi računala.

Pozadinsko procesiranje temelji se na tabovima, poznatim iz web browsera. Traka s tabovima postavljena je pri vrhu prozora, kao i u browseru. Navigacija je ubrzana i pojednostavljena (možete koristiti i sistemske prečace na tipkovnici), a uz to ArchiCAD tabove koristi kako bi “znao” koje prozore treba osvježiti pozadinskim procesiranjem. 

Grafički favoriti

Novi grafički favoriti dostupni su za svaki ARCHICAD alat. Prikazuju postavke spremljene kao klasične favorite, no uz automatski generiranu 2D ili 3D grafiku u boji.
Favoriti mogu biti organizirani u hijerarhijsku strukturu mapa (foldera) korištenjem klasične drag & drop funkcije, a za brži rad moguće je selektirati i više različitih favorita.

Postavljanje uredskih standarda moguće je uvozom ili izvozom favorita u različite formate. Moguće je prebacivati pojedinačne favorite, cijele foldere ili selekciju od nekoliko favorita.

bottom of page