top of page
  • pbakac

Predstavljamo Archicad 24!BUDIMPEŠTA, 8. srpnja 2020. - GRAPHISOFT®, vodeći Building Information Modeling (BIM) proizvođač softvera za arhitekte i inženjere, danas je predstavio najnoviju verziju vodećeg BIM softverskog rješenja Archicad 24, najnovije izdanje BIMclouda, prvo i najnaprednije rješenje za timsku suradnju u AEC industriji i BIMx, najpopularniju aplikaciju za mobilne i web uređaje.


Archicad 24 ujedinjuje arhitekte i inženjere u zajedničkom BIMcloud okruženju. Transparentnost koju pruža zajednički model i radni procesi usmjereni na timski rad, povećavaju povjerenje članova tima i uklanja mogućnost dupliciranja modela kao i suvišni rad između arhitekata i građevinskih inženjera.


Archicadov moćan skup alata i korisničko sučelje čine ga najučinkovitijim i najintuitivnijim BIM softverom na tržištu. Zahvaljujući algoritamskom projektiranju i podršci za velike projekte, visoko automatiziranoj dokumentaciji, isporuci dokumentacije jednim klikom i foto-realističnim vizualizacijama, Archicad omogućuje arhitektima da se usredotoče na ono što im najbolje ide: projektiranje


BIMcloud


BIMcloud pruža sigurnu suradnju između članova projektnog tima neovisno o veličini ili složenosti projekta, lokaciji ureda ili brzini internetske veze. Dostupan je u privatnim i javnim cloud konfiguracijama na standardnom hardveru, što znači da čak i manji uredi mogu iskoristiti brz, učinkovit i siguran rad u BIMcloud-u.


BIMx


BIMx kao najpopularnija aplikacija za prezentaciju i koordinaciju proširuje BIM iskustvo omogućujući pristup svim sudionicima u procese projektiranja i pripadajuće radne procese. BIMx sadrži "BIM Hyper-model" - koji pomaže pregledati virtualni model građevine i razumjeti rezultate projekta. Presjeci u stvarnom vremenu, mjerenje u kontekstu i oznake projekta u kontekstu modela čine BIMx najboljim pratiteljem BIM-a na gradilištu. Snažni API-i omogućava BIMx-u da se poveže s ekosustavima trećih softvera kako bi ponudio pristup i nadzor vanjskih skupova podataka kojima se upravlja u kontekstu BIM-a.


Noviteti u Archicad 24


Archicad 24, BIMcloud i BIMx zajedno omogućuju prednosti u projektiranju, analizi, suradnji, dokumentaciji i vizualizaciji sa sljedećim novitetima:


Arhitektura i konstrukcija


Archicad 24 ujedinjuje arhitekte i konstruktere, koji sada mogu raditi na zajedničkom modelu s potpuno novom integracijom analitičkog modela. Prednosti ovog integriranog okruženja u projektiranju uključuje:

  • Eliminacija suvišnih modela

  • Uklanjanje koordinacijskih pogrešaka

  • Konstruktivno ispravni model spreman za izgradnju

  • Bolji projekt građevine postignut je u znatno kraćem vremenu

"Bilo je to ogromno iskustvo i apsolutno je dio našeg DNK-a. Upravo smo dokazali koliko nam je Archicad bio dramatično važan kada smo radili projekt za Merdeka 118. Suradnja koja je potrebna u procesu između svih uključenih strana je najvažnija. Arhitektura, inženjering, izgradnja - trebaju biti partneri i suradnici u procesu. Najbolja rješenja dolaze iz razumijevanja potreba, problema i zahtjeva jednih drugih."

- Karl Fender, partner u Fender Katsalidis Architect.


Suradnja


BIMcloud dobija veliku nadogradnju s verzijom 24. Arhitekti i konstrukteri sada mogu zajedno projektirati nosivu konstrukciju zgrade zahvaljujući moćnom radnom procesu „BIM Track Changes“. Glavne prednosti u arhitektonskim radnim procesima uključuju:

  • Usporedba modela: Usporedite bilo koja dva BIM modela - uključujući dvije različite verzije istog projekta - kako bi pregledali različite verzije projekta i usporedili sadržaj sa suradnicima.

  • Poboljšani Issue Management: Predložite varijantu projekta, organizirajte rezultate usporedbe modela i izradite popise rezultata s nazivima zadataka, odredite prioritete, napravite dnevnik zadataka - sve integrirano i upravljano u cloudu.

  • Napredak u OPEN BIM radnim procesima s BCF 2.1 podrškom i PDF oznakama

  • Izravno čitajte i spremajte .RVT (Revit) datoteke


Dokumentacija


Kompletni set za izradu dokumentacije u kombinaciji s moćnim Publisher alatom znači da se arhitekti mogu fokusirati na projektiranje, a izradu dokumentacije prepuštaju softveru. Stručnjaci u građevinskoj industriji odavno su prepoznali Archicadovu automatsku izradu crteža i nacrta, automatsko kotiranje i druge alate kao vrhunske alate u projektiranju.


Archicad 24 podiže ljestvicu u izradi dokumentacije uvođenjem programskih jezika poput Pythona. Arhitekti sada mogu lako stvoriti skripte za automatizaciju u Archicadu, kao i izvan Archicada.


Vizualizacija


Arhitektonske prezentacije privlače klijente kako bi bolje razumijeli projekt građevine od početka do kraja. Archicadova ugrađena paleta alata za izradu vizualizacija projektantima olakšava prikazivanje projekta na informativan i nadahnjujući način, osiguravajući da svi sudionici imaju zajedničko razumijevanje projekta.


Zahvaljujući preko 500 novih materijala u Archicad 24, korisnici mogu stvoriti još bogatije i uvjerljivije prikaze. Projekti bilo koje veličine sada se lako mogu doživjeti na mobilnom uređaju s potpuno novim BIMx 3D. Ažurirana biblioteka sada sadrži vrhunski suvremeni BIM namještaj. Uz Archicad 24 također se nalazi Twinmotion 2020 baziran na popularnom Unreal engineu, koji u nekoliko klikova oživi vaš model kroz živopisne vizualizacije i animacije. Komentirajući BIMx, Anthony Laney, osnivač tvrtke Laney LA u Los Angelesu, rekao je: "Sada smo u mogućnosti imati cijeli, bogati 3D model u džepu!"


Archicad 24 nudi i dodatna poboljšanja, uključujući podršku za Dark Mode na macOS-u i potpuno novi alat za izradu GDL objekata temeljenim na parametarskom projektiranju - nazvano Param-O.


Za više informacija o Archicadu 24, posjetite graphisoft.com/archicad.369 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page