RADIONICE

Radionice u sklopu ARCHICAD susreta korisnika održati će niz stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva. Najave o radionicama pročitajte niže.

Twinmotion i ARCHICAD
Duje Bešlić

Duje Bešlić, po struci tehničar, po prirodi 3D entuzijast. Svoje prve korake sa ARCHICAD-om započinje davne 1998. godine te spada u prvu generaciju ARCHICAD korisnika u Hrvatskoj. Profesionalna iskustva stječe u operativi na objektima raznih namjena diljem RH. Nezadovoljan kvalitetom izrade projektne dokumentacije snijeg, kišu i ljetnu žegu 2006. godine mjenja klimatiziranim projektnim uredom gdje dodatno usavršava i proširuje svoja znanja. OPEN BIM za njega je jedini i pravi put za kvalitetnu kolaboraciju u AEC sektoru. Zadnje dvije godine neizostavni je dio 3D ART tima kao BIM manager i tehnička podrška ARCHICAD korinicima u Hrvatskoj.

RHINO
GRASSHOPPER
ARCHICAD
Andrija Mihelčić

Polaznici radionice upoznati će se sa osnovnim metodama rada u Grasshopperu i Rhinu, te kako povezati Grasshopper definiciju sa ARCHICADom.

Kroz dvije jednostavne vježbe polaznicima će se pokazati kako uvesti geometriju iz Archicada u Grasshopper i kako razraditi parametričku definiciju bazirano na uvezenoj geometriji.

BIM WORKFLOW: PRIMJERI IZ PRAKSE I OKRUGLI STOL
Marin Račić
ARCHICAD 23
Gordana Radonić

Marin Račić, arhitekt iz Rijeke, jedan je od BIM entuzijasta “1. generacije” te se aktivno bavi ARCHICADom i BIM-om dok se BIM još tako nije zvao (20+ godina). Od 2006. godine bavi se distribucijom ARCHICADa, a usporedno se bavi BIM implementacijom/edukacijom/promocijom (održao je niz predavanja u Hrvatskoj i Engleskoj, Austriji, Francuskoj, Latviji, Dubaiju itd), aktivan je u BIM odboru Hrvatske komore arhitekata, te se bavi i projektiranjem kao suvlasnik studija MR 2. Bio je i ARCHICAD beta tester, položio je ispit za certificiranog BIM managera, a i ovlašteni je arhitekt.

ENERGY EVALUATION: FIZIKA ZGRADE U ARCHICADu
Toni Borković

Toni Borković je zaposlen na mjestu starijeg istraživača u području energetske učinkovitosti, gdje radi na energetskim pregledima, istraživanju u području energetske učinkovitosti u zgradama, konzultantskim poslovima te studijama za potrebe lokalne i centralne državne uprave, kao i međunarodnim projektima u svom području istraživanja.  Sudjeluje u edukaciji energetskih certifikatora i ovlaštenih inženjera u graditeljstvu.

Na radionici ćemo pobliže upoznati upotrebljivost Graphisoft ECOdesigner-a za izračun energetskih potreba zgrada u usporedbi s uobičajenim načinima proračuna, kao i usporedbu proračuna i rezultata dinamičke energetske simulacije zgrade u Archicadu i ECODesigneru s proračunom korištenjem uobičajenih softvera za građevinsku fiziku i dobiti uvid u pregled dodatnih mogućnosti u proračunu koji pruža ECODesigner star – linijski toplinski mostovi, termotehnički sustavi.

3d art d.o.o.    

Ružićeva 21, Rijeka     

+385 51 586 381      

kontakt@3dart.hr

  • facebook
  • YouTube - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle