top of page
  • dbeslic

Twinmotion 2022

Updated: Jan 21, 2022


Twinmotion 2022 nudi niz novih značajki koje olakšavaju arhitektima stvaranje i dijeljenje zadivljujućih vizualizacija.



Istaknute značajke su: istovremena multi-sinkronizacija povezivanja s Archicadom, Vectorworksom, Rhino, SketchUp Pro i Revitom; potpuno novi Path Tracer i HDRI Skydomes s kojima možete izraditi zadivljujuće vizualizacije uključujući i ortografske poglede odozgo s preciznim osvjetljenjem; Pristup poboljšanoj usluzi Twinmotion Cloud; i mnogo, mnogo više!


Path Tracer*

S novom opcijom Path Tracer stvorite fotorealistične slike, uključujući beskompromisno globalno osvjetljenje, fizički ispravne refrakcije, superuzorkovani anti-aliasing i još mnogo toga.


Ovaj DXR-ubrzani*, fizički precizan način progresivnog renderiranja može se jednostavno omogućiti u okviru za prikaz jednim pritiskom na gumb ili se koristiti za izvoz zadivljujućih fotografija i panorama, izravno iz Twinmotiona, u samo nekoliko minuta. Također se može koristiti za renderiranje ortografskih planova sa sjenama.


Twinmotion Cloud

Podijelite svoje projekte s bilo kim bilo gdje u svijetu! Uz samo osnovno računalo, tablet ili pametni telefon i web-preglednik, korisnici mogu pregledavati prezentaciju ili panoramu koja radi na vrhunskom GPU-u u oblaku. U ovoj verziji, ova je značajka trenutno dostupna svim korisnicima kao dio programa ranog pristupa, uključujući obrazovne i Trial korisnike.


Osim toga, novi Panorama Setovi omogućuju vam određivanje određene točke gledišta, umjesto potpuno navigacijske scene. Također je sada lakše dijeliti veze i ažurirati prezentacije.


HDRI Skydome

U kombinaciji s Path Tracerom*, nova značajka Skydome omogućuje vam stvaranje realističnog neba i rasvjete za uvjerljivije vanjske vizualizacije. Dostupna vam je opsežna biblioteka koja sadrži 285 neba, ili možete koristiti vlastitu prilagođenu HDRI teksturu.


Datasmith multy-sync**

Sinkronizirajte datoteke iz više CAD/BIM alata u istu Twinmotion scenu putem Datasmith veze. Na primjer, možda imate krajolik u Rhino-u i zgrade u Archicad-u; sada možete nastaviti uređivati svaki model dok gledate kombinirani rezultat u Twinmotionu.


LiDAR PointCloud

Dodana je mogućnost učitavanja i prikaza laserski skeniranih podataka iz popularnih PointCloud formata, obično dobijenih u kontekstu arhitektonskih ili industrijskih aplikacija sa skenerima kao što su Leica ili Trimble. To vam omogućuje pregled projekta u kontekstu postojećeg krajolika i/ili strukture.


Tisuće novih elemenata

Dodane su još dvije kategorije u Quixel Megascans, donoseći preko 200 novih 3D biljnih vrsta, svaka s više varijanti, i preko 2000 novih naljepnica (decals) u Twinmotion. Također je dodana mogućnost odabira koje se varijante iz svakog 3D skupa biljaka koriste.

Osim toga, postoji gotovo 150 novih elemenata unutarnjeg i vanjskog namještaj.


Također, sada je moguće koristiti prilagođene teksture za Reflectivity, Glow, Bump i Metalness sa standardnim i novim Quixel Decals naljepnicama.



3Dconnexion SpaceMouse

Dodana je podrška za 3Dconnexion SpaceMouse uređaje, koji nude fluidnu i učinkovitu 3D navigaciju, jednostavan pristup često korištenim naredbama i besprijekorno prebacivanje između različitih 3D aplikacija.


Uređivanje u Full-screen načinu rada

Sada je moguće izvoditi različite radnje uređivanja kao što su transformiranje, kopiranje, lijepljenje i brisanje objekata dok ste u načinu rada na cijelom zaslonu, što vam omogućuje da mijenjate scenu, a da ostanete u imerzivnom okruženju.



* Path Tracer zahtijeva Windows DirectX 12 i GPU koji podržava DXR ray tracing u stvarnom vremenu.

Pogledajte ovaj članak o minimalnim i preporučenim zahtjevima.


** Kako bi ova opcija bila dostupna potrebno je preuzeti zadnju verziju Datasmith plugin-a.

131 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page