top of page
  • Writer's picture3D ART

BIM6x u Zagrebu!


BIM6x workshop Zagreb

Pozivamo Vas na BIM6x ARCHICAD RADIONICU koja će se održati 14.04.2018. u Kongresnom centru Forum Zagreb, Radnička cesta 50 (Green Gold centar) s početkom u 9:00 sati.

Predavači su Chris Clark i Link Ellis iz američkog tima BIM6x-a, autora ARCHICAD-Revit plug-ina, distributera ARCHICADa za “pola Amerike” i jednih od najvećih ARCHICAD stručnjaka u SAD-u.

Program:

1. Razmjena BIM modela:

- Revit add-on - uvoz Revit modela (.RVT) i Revit familija (objekata) direktno u ARCHICAD

- korištenje ModelPort plug-ina - za uvoz OBJ, FBX i sličnih 3D formata korištenih za razne ne-BIM 3D modele

- SketchUP komunikacija s ARCHICADom

2. ARCHICAD uredski predlošci (templates)

- razni načini pripreme predložaka ovisno o tipovima projekata

- automatsko linkanje modela i nacrta

- savjeti o pripremi predloška, napomene kako ažurirati predložak kada izađe nova verzija softvera

- tips & tricks

3. Virtual Reality i BIMx

- korištenje VR sustava za rad na projektima i prezentaciju (Oculus Touch + Iris Prospect)

- komunikacija s drugim korisnicima unutar Prospect VR-a

- BIMx tips & tricks

Satnica:

09:00-10:30 Leveraging external content 10:30-11:00 coffee break 11:00-12:30 Pre-linked Templates 12:30-13:30 lunch break 13:30-15:00 Virtual Reality and BIMx

REVIT ADD-ON (translator)

Mnogi ARCHICAD korisnici suočeni su sa činjenicom da su neki objekti proizvođača opreme (vrata, prozori, sanitarije, namještaj, itd) dostupni u Revit familiji (RFA) a ne u ARCHICADovom GDLu. Sa tim se javila potreba za translatorom (Revit add-on), koji brzo i jednostavno pretvara RFA u GDL objekte te otvara potpuno nove mogućnosti za rad sa predefiniranim sadržajem.

Revit add-on isto tako nudi brzo konvertiranje kompletnog ARCHICAD projekta u Revit format (RVT), što se pokazalo kao jednostavan način za provjeru i koordinaciju projekta sa suradnicima.

MODELPORT ADD-ON

Iako ARCHICAD podržava uvoz raznih 3D formata ali popularni OBJ (Wavefront) i FBX (Autodesk) formati nisu među njima, stoga Modelport plug-in za ARCHICAD omogućava uvoz OBJ i FBX, te DAE (Colllada) i 3DS (3DStudio MAX) formata, što u konačnici proširuje količinu visokokvalitetnih i realnih 3D objekata dostupnih ARCHICAD korisnicima.

MODELPORT koristi Autodesk-ov FBX SDK kod (vezu) na isti način kao i Autodesk između svojih proizvoda Maya, 3DStudio MAX itd., što stvara pouzdanu vezu između ARCHICADa i ostalih 3D formata.

ARCHICAD BIM6x TEMPLATE KITS

Ovisno o veličini, tipu projekta te veličini arhitektonskog tima koji sudjeluje na određenom projektu potrebno je posebno podesiti predložak. Tim BIM6xa prikazati će kako stvaraju predloške za svoje korisnike (Starter Kit i Power Kit).

VR (virtualna stvarnost) u arhitekturi

VR ili virtualna stvarnost je stvarnost simulirana pomoću računala koja uz pomoć pripadajućeg hardvera (Oculus Touch) i softvera (Iris Prospect) postavlja korisnika unutar kompletno digitalne virtualne stvarnosti. VR predstavlja novo iskustvo u arhitekturi kako za projektante i investitore tako i za krajnje korisnike.

Više o predavačima i njihovom radu možete vidjeti na linku.

Kotizacija iznosi 700,00 Kn + PDV za potpisnike ugovora o ArchiCAD održavanju, a za ostale 1.000,00 Kn + PDV. U kotizaciju je uključen coffee break i ručak.

Prijavite se putem linka!

256 views0 comments
bottom of page