top of page

ARCHICAD 25

AC25-hexa-banner.png

GRAPHISOFT® je predstavio Archicad 25, najnoviju verziju vodećeg i višestruko nagrađivanog BIM softverskog rješenja.

 

Archicad 25 povezuje projektantske timove u potpuno otvorenom BIMcloud okruženju, pokretanom naprednom suradnjom i komunikacijskim tijekovima rada. Neprimjetna i transparentna razmjena informacija gradi povjerenje među članovima tima, uklanja dupliciranje modela i suvišan rad između arhitekata i inženjera.

PROJEKTIRANJE

Kvaliteta arhitekture ogleda se u detaljima. Kako bi vam pomogao u izvrsnosti, Archicad 25 olakšava rad na mnogo malih načina - nudeći značajan poticaj u praktičnosti, preciznosti i učinkovitosti. 

NOVI NAMJEŠTAJ

39 novih suvremenih objekata namještaja i ukrasa - kao što su novi modularni kuhinjski elementi, kauči na razvlačenje, vješalice, zavjese, stalci za kapute, stolovi, stolice, madraci i roštilji sada su dio integrirane Archicad 25 biblioteke - s ukupno više od 1.300 parametarskih objekata.

BRZO PREBACIVANJE IZMEĐU 2D I 3D PRIKAZA

Radite u 3D-u, ali želite element urediti u 2D-u? Jednostavno odaberite element i otvorite ga u bilo kojem drugom prikazu. Prebacivanje iz 2D-a u 3D jednako je jednostavno.

POLIGONALNI PRODORI I OZNAKE MEP ELEMENATA

Pomoću prilagođenih poligonalnih prodora, napravite rupe bilo kojeg oblika koji točno odgovaraju obliku vaših instalacija - što rezultira preciznijim izračunom količina. 

Nova opcija označavanja MEP elemenata

Automatski prikažite informacije povezane s elementima instalacija za ujednačeniji tijek izrade projekata instalacija.

POBOLJŠANJA STUBIŠTA

Izrada stubišta novom geometrijskom metodom - duž tetive (Along Chord)

Odredite duljinu hodne linije stubišta, koja je u skladu s lokalnim standardima. Postojeća geometrijska metoda - uzduž luka (Along Arc) i dalje je dostupna.

Nove mogućnosti simetrije za zavojita stubišta

Sada je dostupna nova opcija za zavojita stubišta: točka okretišta - asimetrična gazišta. Brzo i jednostavno definirajte i uredite prilagođene stube prema vašim željama.

Nove opcije za međupodest

Sada se duljina međupodesta može automatski odrediti jednako od početka međupodesta ili od kraja međupodesta. To je korisno kada stubište morate brzo prilagođeno promjenjivim uvjetima projekta.

SURADNJA

Izvrsna realizacija rezultat je zajedničkog rada arhitekata, inženjera i izvođača. Archicad 25 podržava više od 40 digitalnih formata za izvoz i uvoz, uključijući klasike poput DWG, PDF i XLS, kao i suvremene OpenBIM formate IFC i BCF koji su softverski neovisni i predstavljaju trenutni standard u AEC industriji.

INTEGRIRANI SURVEY POINT

Pojednostavite razmjenu geokodiranih podataka zahvaljujući integriranoj funkciji Survey Point u Archicadu 25. Survey Point omogućuje lakše, centralizirano rukovanje geokodiranih koordinata u svim Open BIM radnim procesima. Survey Point podržava razmjenu datoteka IFC i BCF, a također pruža bolju interoperabilnost s konvencionalnim formatima datoteka (npr. DWG).

INTEROPERABILNOST - REVIT I SOLIBRI

Jednostavna migracija s Revit na Archicad

Ponovno upotrijebite stare projekte prilikom migracije iz Revita u Archicad, zahvaljujući funkciji razmjene geometrije (RFA & RVT geometry exchange). Funkcija je sada dostupna izravno u Archicadu 25, s podrškom za Autodesk Revit 2021.

Bolja suradnja sa Revit MEP

Podrška za Revit 2021 datoteke sada je ugrađena u Archicad. Uvezite RFA kao izvorni Archicad objekt i stvorite MEP opremu iz Revit Family datoteka. Izvezite Archicad 3D model kao Revit 3D geometriju ili hotlinkajte Revit 3D RVT model. Archicad sada upravlja Revit filterom discipline (Discipline filter), tako da kada hotlinkate Revit datoteku, ono što vidite u Revit-u je ono što dobijete u Archicad-u.

Poboljšana Solibri veza

Solibri je vodeći softver za provjeru BIM modela. Uštedite vrijeme i uklonite pogreške zahvaljujući Archicad-Solibri Connection add-onu, koji je besplatan za sve korisnike. Sa najnovijim poboljšanjima možete odabrati trenutne Solibri Selection Basket elemente u Archicadu i pregledati ih u istom položaju kamere u oba softvera. 

POBOLJŠANJA U KONSTRUKTIVNOM ANALITIČKOM MODELU

Automatsko mapiranje izvezenih profila

Uštedite vrijeme i trud prilikom razmjene datoteka sa projektantima konstrukcije. Pri izvozu konstruktivnih elemenata, kao dio razmjene podataka temeljenih na SAF-u, Archicad 25 ih sada automatski preslikava u proizvodne profile, temeljem unaprijed definirane ili prilagođene baze podataka.

Poboljšana pravila spajanja

​Pravila spajanja (Generation Rules) pomažu projektantima konstrukcije izbjeći repetitivno ručno podešavanje konstruktivnog analitičkog modela. Archicad 25 sada dolazi s nekoliko noviteta, kao što su prilagodbe pomaka i poboljšanja dometa veze, eliminiranje preklapajućih dijelova 2D članova i pojednostavljene konstruktivne potpore.

Statičko opterećenje

Surađujte sa projektantima konstrukcije bez gubitka podataka. Prilikom otvaranja SAF modela, Archicad 25 ispravno prikazuje statička opterećenja i podatke o opterećenju. Pregledajte i upravljajte promjenama povezanim s opterećenjem ili smjestite nove elemente opterećenja (točkasto, linearno i površinski) u Archicad model.

VIZUALIZACIJA

Arhitektura je više od pukog stvaranja profesionalnih rješenja. Riječ je o komuniciranju projektantske ideje i interakciji između prostora i volumena. Archicad 25 nudi niz inovacija kako bi vaši projekti postali izražajniji.

PRIKAZ TEKSTURA U PRESJECIMA I PROČELJIMA

Prikažite površinske teksture izravno u presjecima i pročeljima u Archicadu bez dodatnih koraka ili uporabe softvera za uređivanje.

Realistični prikaz mekih sjena i pokrivnih šrafura

Prezentirajte svoj projekt točnim, umjetničkim detaljima. Upotrijebite meke sjene da biste dodali konture i dubinu teksturama u prikazima presjeka i pročelja. Prikažite teksture ispunom uzorka po vašem izboru. Vaš klijent dobiva bolju sliku o modelu, a vi imate koristi od bržeg odobrenja rješenja. 

METAL GRAFIČKA TEHNOLOGIJA ZA MAC KORISNIKE

3D renderiranje prikaza na Macu brže je nego ikad. Archicad sada koristi Metal, Appleov novi grafički API, zamjenjujući Open GL. Metal ima gotovo izravan pristup jedinici za obradu grafike, što rezultira bržim prikazima. 

DOKUMENTACIJA

Budite u toku sa dokumentacijom bez pogrešaka koja je automatski generirana i u skladu je s propisima i lokalnim standardima. 

NOVE GRAPHIC OVERRIDE OPCIJE

Uživajte u većoj fleksibilnosti projektiranja. Nove kontrole u Graphic Overrides uključuju mogućnost slobodne prilagodbe RGB boje za nadjačavanje teksture (Surface Fill) i pozadinske šrafure (Fill Background Pen), površinsku prozirnost i isključivanje/prikazivanje kontura na presječenim površinama i površinama u pogledu u prikazima modela.


* Funkcije kontrole površinske prozirnosti (Surface Transparency) i odabir RGB površinske boje (Surface RGB color picker) biti će dostupne u budućoj Archicad 25 nadogradnji.

DODATNA POBOLJŠANJA

Archicad 25 donosi bitne dodatne značajke za poboljšanje vašeg BIM tijeka rada:

  • Skočni prozor kod odabira vrste linije prikazuje nazive po abecednom redu

  • Nadograđene postavke za teksture (Surface) i šrafure (Fills)

  • Uređivanje nekoliko Layer kombinacija odjednom

  • Postavke u alatu za objekte: pogled i 3D prikaz u predpregledu mogu se rotirati neovisno

  • Marked Distant Area opcija u presjeku i pročelju je preimenovana u Fade Distant Area

  • Puna podrška za Rhino 6 i 7

  • Izvoz klasifikacija građevinskog materijala kao IFC Classification References

bottom of page