BIM6x u Zagrebu!

March 27, 2018

Pozivamo Vas na BIM6x ARCHICAD RADIONICU koja će se održati 14.04.2018. u Kongresnom centru Forum Zagreb, Radnička cesta 50 (Green Gold centar) s početkom u 9:00 sati.

 

Predavači su Chris Clark i Link Ellis iz američkog tima BIM6x-a, autora ARCHICAD-Revit plug-ina, distributera ARCHICADa za “pola Amerike” i jednih od najvećih ARCHICAD stručnjaka u SAD-u.

 

Program:

 

1. Razmjena BIM modela:

- Revit add-on - uvoz Revit modela (.RVT) i Revit familija (objekata) direktno u ARCHICAD

- korištenje ModelPort plug-ina - za uvoz OBJ, FBX i sličnih 3D formata korištenih za razne ne-BIM 3D modele

- SketchUP komunikacija s ARCHICADom

 

2. ARCHICAD uredski predlošci (templates)

- razni načini pripreme predložaka ovisno o tipovima projekata

- automatsko linkanje modela i nacrta

- savjeti o pripremi predloška, napomene kako ažurirati predložak kada izađe nova verzija softvera

- tips & tricks

 

3. Virtual Reality i BIMx

- korištenje VR sustava za rad na projektima i prezentaciju (Oculus Touch + Iris Prospect)

- komunikacija s drugim korisnicima unutar Prospect VR-a

- BIMx tips & tricks

 

Satnica:


09:00-10:30 Leveraging external content
10:30-11:00 coffee break
11:00-12:30 Pre-linked Templates
12:30-13:30 lunch break
13:30-15:00 Virtual Reality and BIMx

 

 

REVIT ADD-ON (translator)

 

Mnogi ARCHICAD korisnici suočeni su sa činjenicom da su neki objekti proizvođača opreme (vrata, prozori, sanitarije, namještaj, itd) dostupni u Revit familiji (RFA) a ne u ARCHICADovom GDLu. Sa tim se javila potreba za translatorom (Revit add-on), koji brzo i jednostavno pretvara RFA u GDL objekte te otvara potpuno nove mogućnosti za rad sa predefiniranim sadržajem. 

Revit add-on isto tako nudi brzo konvertiranje kompletnog ARCHICAD projekta u Revit format (RVT), što se pokazalo kao jednostavan način za provjeru i koordinaciju projekta sa suradnicima.
 

MODELPORT ADD-ON

 

Iako ARCHICAD podržava uvoz raznih 3D formata ali popularni OBJ (Wavefront) i FBX (Autodesk) formati nisu među njima, stoga Modelport plug-in za ARCHICAD omogućava uvoz OBJ i FBX, te DAE (Colllada) i 3DS (3DStudio MAX) formata, što u konačnici proširuje količinu visokokvalitetnih i realnih 3D objekata dostupnih ARCHICAD korisnicima.

MODELPORT koristi Autodesk-ov FBX SDK kod (vezu) na isti način kao i Autodesk između svojih proizvoda Maya, 3DStudio MAX itd., što stvara pouzdanu vezu između ARCHICADa i ostalih 3D formata.

 

 

 

ARCHICAD BIM6x TEMPLATE KITS

 

Ovisno o veličini, tipu projekta te veličini arhitektonskog tima koji sudjeluje na određenom projektu potrebno je posebno podesiti predložak. Tim BIM6xa prikazati će kako stvaraju predloške za svoje korisnike (Starter Kit i Power Kit).

 

VR (virtualna stvarnost) u arhitekturi

 

VR ili virtualna stvarnost je stvarnost simulirana pomoću računala koja uz pomoć pripadajućeg hardvera (Oculus Touch) i softvera (Iris Prospect) postavlja korisnika unutar kompletno digitalne virtualne stvarnosti. VR predstavlja novo iskustvo u arhitekturi kako za projektante i investitore tako i za krajnje korisnike.

 

Više o predavačima i njihovom radu možete vidjeti na linku.

 

Kotizacija iznosi 700,00 Kn + PDV za potpisnike ugovora o ArchiCAD održavanju, a za ostale 1.000,00 Kn + PDV. U kotizaciju je uključen coffee break i ručak.

 

Prijavite se putem linka!

 

 

 

 

 

 

Please reload

Izdvojeni postovi

Sada je idealna prilika za nadogradnju starije ARTLANTIS licence!

December 3, 2019

1/10
Please reload

Postovi