top of page

ARTLANTIS 2021

logo.jpg
Značajke

Artlantis od samih početaka krase dvije značajke: brzina i uporabljivost. Najlakše i najbrže fotorealistično rješenje za rendering i animaciju na tržištu za bilo koji 3D projekt (koriste ga arhitekti, dizajneri i urbanisti u preko 110 zemalja).

Za razliku od ostalih softvera za izradu vizualizacija, Artlantis je maksimalno prilagođen korisniku: sve komplicirane opcije su ili sakrivene ili uklonjene te su na raspolaganju ostali parametri koji su lako razumljivi i odmah daju vidljivi i prepoznatljivi rezultat.

Fokus je cijelo vrijeme na korisniku i kontroli nad krajnjim rezultatom. Rad se odvija u 3D prozoru gdje se u realnom vremenu prikazuju sve promjene osvjetljenja, materijala, kamere itd. Moguće je u scenu ubaciti i razne 3D objekte poput automobila, namještaja, ljudskih figura, stabala, zelenila itd. 

Uvoz IFC modela

Artlantis 2021 ulazi u svijet Open BIM-a! Poznat i prepoznat po gotovo univerzalnom formatu, Artlantis 2021 sada može uvesti IFC format. Ova nova značajka, koja se odnosi samo na geometriju modela, omogućuje korisniku Artlantisa da uveze bilo koji model koji nije njihov vlastiti, i ako je potrebno, izmijeni dizajn izravno u vlastitom radnom alatu.

ifc-3.jpg
Novi MediaStore

Uz Artlantis 2021, Abvent je lansirao potpuno novi MediaStore. Potpuno redizajniran i u pogledu tražilice i u pogledu ergonomije, njegove su prednosti očite:

  • Jasnije i čitljivije sučelje

  • Brža navigacija

  • Brže i jednostavnije pretraživanje medija (sustav oznaka - tag)

  • Izravni pristup putem interneta pomoću AbventID računa

  • Dostupan za verzije 5, 6, 7, 2019 i 2020 ... i spreman za buduće verzije!

mediastore.jpg
LUTs

Artlantis 2021 integrira LUT-ove, filtre za izmjenu kolorimetrije i kontrasta kako bi stvorio određenu atmosferu ili ispravio slike u pregledu i konačnom prikazu. Artlantis 2021 prema zadanim postavkama nudi niz tih filtara. Ako korisnici žele koristiti bilo koji prilagođeni filtar, mogu uvesti svoje željene LUT-ove, koji su dostupni na različitim web mjestima kao besplatni ili kao licencirane .CUBE datoteke.

LUTs.jpg
Jednostavno sučelje

Uz Artlantis 2021 možete odabrati sučelje: ono koje se nudi prema zadanim postavkama ili novo jednostavno sučelje (Easy interface). Pročišćeniji u pogledu postavki, Easy interface ima mnogo unaprijed definiranih vrijednosti i omogućuje vam podešavanje postavki prema razini kao što je, na primjer, "visoka, srednja ili niska". Ovaj pristup olakšava razumijevanje postavki, pojednostavljuje i ubrzava postavljanje scene. Napredni korisnici ili početnici, svi ga mogu koristiti u skladu sa svojim navikama, svojim tehničkim znanjem ili svojim sklonostima.

interface.jpg
Kompatibilnost

Artlantis 2021 podržava najčešće korištene 3D formate: DXF, DWG, DWF, OBJ, FBX, SKP i 3DS. Prilikom korištenja 3DS formata Artlantis prepoznaje teksture i postavljene izvore svjetla.

Moguće je koristiti i specijalne besplatne plug-inove za uvoz modela iz raznih softvera: ARCHICAD, Revit, SketchUp, Rhinoceros, Vectorworks i Arc+. Direktna veza omogućuje uvoz modela bez gubitka podataka, kao i ažuriranje modela ukoliko korisnik napravi neku izmjenu u 3D modelu.

Artlantis 2021 dostupan je za Windows i Mac platforme (obavezno 64-bitni OS). Datoteke, materijali i biblioteke mogu se bez problema prebacivati sa Windowsa na Mac i obrnuto, bez gubitka podataka.

bottom of page