top of page

ARCHICAD 20 NOVITETI

Novi izgled BIM-a

ARCHICAD 20 predstavlja novo, unificirano, profesionalno sučelje u skladu s najnovijim Mac i Windows operativnim sustavima.

Redizajnirano sučelje minimalizira palete i  maksimalizira radnu površinu, a nove vektorske ikone i izbornici prilagođavaju se svakoj rezoluciji.

Eliminiranjem grafičkih elemenata sučelja koji nisu bili izravno korišteni u radu radno sučelje optimalizirano je za učinkovitiji rad. Brzo prebacivanje iz prozora u prozor omogućeno je korištenjem tabova (kao u web browseru).

Grafički favoriti

Novi grafički favoriti dostupni su za svaki ARCHICAD alat. Prikazuju postavke spremljene kao klasične favorite, no uz automatski generiranu 2D ili 3D grafiku u boji.
Favoriti mogu biti organizirani u hijerarhijsku strukturu mapa (foldera) korištenjem klasične drag & drop funkcije, a za brži rad moguće je selektirati i više različitih favorita.

Postavljanje uredskih standarda moguće je uvozom ili izvozom favorita u različite formate. Moguće je prebacivati pojedinačne favorite, cijele foldere ili selekciju od nekoliko favorita.

Graphic Override

Informacije se mogu strukturirati po kategorijama te ih koristiti za različite tipove prikaza, koji se mogu koristiti u projektiranju i izvedbi. Kombinacijom filtera i grafičkih promjena prikaza projektanti mogu prilagoditi prikaz 2D ili 3D elementa s istim (ili sličnim) svojstvima. Ova funkcija omogućuje različite vrste prikaza istih elemenata.

Podešenjem različitih pravila grafičkog prikaza (tzv. “graphic override rules”) moguće je npr. u projektima rekonstrukcija na različite načine grafički prikazati postojeće, nove ili elemente za rušenje.

'I' u BIMu

Informacije su najbitniji dio BIM procesa.

ARCHICAD 20 korisnicima omogućuje korištenje BIM modela kao centralne baze za spremanje svih relevantnih podataka. Moguće je unijeti i podatke koji nisu direktan rezultat CAD nacrta ili BIM modela, kao npr. Excel tablice.

“Mass property value import” funkcija omogućuje direktan uvoz i izvoz podataka u i iz Excel tablica. Korištenjem ove metode izbjegava se zamorno ručno unošenje podataka, koje je podložno greškama.

bottom of page